IMG_2250

Pocatello til Gardiner – og Yellowstone

(3)

Efter morgenmad på motellet fortsatte vi mod Yellowstone. Vi havde besluttet at overnatte i byen Gardiner, som ligger få kilometer fra den nordlige indgang og ca. et kvarters kørsel fra det sted, vi skulle ride om søndagen. Priserne på overnatning er højere så tæt på parken, men så slipper man til gengæld for en masse kørsel frem og tilbage. Og det er en udtalt behagelighed – især fordi det i forvejen tager 1½-2 timer at køre fra den ene ende af Yellowstone til den anden. Indtil videre har vi altid set ting, før vi fandt et sted at bo, men i dag gjorde vi det omvendt og etablerede “basen” først – også fordi vi skulle bo her hele 2 nætter. Det lyder ikke af meget, men det var meget rart at have en morgen, hvor kufferten ikke skulle pakkes.

Vi tog derfor direkte til Gardiner og indkvarterede os på den lokale Super 8. Den sidste del af turen gik gennem selve Yellowstone parken. Ved indkørslen var et skilt, som advarede mod dyr på vejen. Det lovede ikke for meget. Vi havde kørt 10 min. da vi så en bison gå pænt i kanten af vejen i venstre side. Ganske som en godt opdraget fodgænger. Vi tænkte, at det kun sker én gang i livet. Og så skete det igen efter yderligere 10 min. Det lovede godt for at se dyr. Og vi fik da også set dyr ved visitor centeret (touristinformationen). Her lå 30-40 elge i alle aldre på en græsplæne udenfor. Nogle spiste, nogle gik lidt rundt og andre halvsov. Og det 2 m. fra et skilt, som huskede touristerne på, at elgene er vilde dyr og at man ikke skal gå for tæt på dem. De var nu helt ligeglade med biler.

Lokal fodgænger (hovgænger?):

IMG_2250

Hvordan holder man sig lige på afstand af dem her?

IMG_2267

Da vi var checket ind på motellet var klokken henad fire, så vi besluttede os for en aftenstur i parken. Groft sagt kan man sige, at den er opdelt i et 8-tal og der er masser at se overalt. Men igen skal man også huske at det tager 3-4 timer bare at køre ned i den anden ende og tilbage igen. Så det er bedst at “gruppere” de ting, man gerne vil se. Umiddelbart så de mest interessante ting (bl.a. geyserne) ud til at ligge i den vestlige del, så den gemte vi til dagen efter, hvor vi havde en hel dag. Altså blev det østdelen. Det var som sagt hen på eftermiddagen, så hvis vi ville nå det hele, måtte vi affinde os med at skulle køre hjem i mørke. Det er nu heller ikke noget problem.

Første stop var Tower Falls , som er et vandfald. Der er mere vand i, end der var i Bryce Canyon. Mere er der vist ikke at sige om det, end at de sælger gode is med forbløffende gode vafler tæt på. Næste stop var Yellowstones “Grand Canyon”. Den er ikke i nærheden af størrelsen på den “rigtige” Grand Canyon, men man kan komme meget tæt på en kraftig flod med to store vandfald. Faktisk kan man komme ca. 2 m. fra toppen af et af faldene – igen på meget betryggende vis med asfaltering og hegn (og det er altså et hit, når man kigger 50 m. ned i et vandfald). Udsigten var også betagende ud over kløften med dens mange forskellige farver.

Vi fortsatte ad vejen sydpå, som gik gennem en slette, som er kendt for sine gode muligheder for at se dyr. Det bedste tidspunkt at se dyr på er desuden ved solnedgang og solopgang. Vi havde heldigvis en begyndende solnedgang ved hånden. Masser af bisoner og pæne farver på himlen over sletten. Flot! Turen gik derefter forbi en svovlpøl. Den lugter ikke så godt og er egentlig ret grim. Men det er sjovt at se en pøl af mystisk farvet vand bare stå og boble af sig selv. Og ved siden af var et hul i jorden med under ½ m. i diameter. Der stod damp op af hele tiden, så den lød som en jetmotor i tomgang. Også helt anderledes end noget nogen af os havde set før.

Efter svovlpølen kørte vi videre ned til søen i Yellowstone. Den er amerikas største højlandssø (over 7000 fod oppe) og den er så stor, at den påvirker klimaet omkring den. F.eks. er den med til at lave skyer. Vi kom desværre lidt sent frem, så vi fik kun en kort gåtur langs søen med den sidste del af solnedgangen. Men meget hyggeligt alligevel. Så gik det hjemad i den nu mørke park. Her så vi en coyote på vejen. Den gik naturligvis også pænt i venstre side af vejen.

Da vi nåede Gardiner, var klokken lidt over ti. Vi havde forventet at finde noget mad inde i parken (der er madsteder på kortet), men det var ikke lykkedes. Vi ville derfor gerne have noget aftensmad, men alt var lukket. Bortset altså fra denne her lille lokale café/bar kaldet K-Bar. De har åbent til kl. 23 og serverer pizza indtil 22.30. Super hyggeligt sted med masser af lokale – både unge og ældre. Pizzaen var god og der var rigeligt af den – så var frokosten også sikret til næste dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *