IMG_2416

Yellowstone: Geysere m.v.

(0)

Vi var ved at blive lidt trætte med det forholdsvis kompakte program, så vi havde besluttet os for at sove lidt længere i dag. Vi satte vækkeuret til kl. 10, men vågnede ca. 9.30. Planen var vestsiden af Yellowstone med fokus på geyserområderne og de mangeforvede hot springs (varme vandhuller – meget flottere end det lyder på dansk). Vi var, som forudset, for sent oppe til at spise morgenmad på motellet, så vi havde fundet en café på www.tripadvisor.com som også serverede morgenmad. Den havde fået gode anmeldelser, men det var ærlig talt et kedeligt sted. Mørkt, under gennemsnit mad, stressede servitricer uden overblik og priser i den høje ende. Vi spiste vores mad og skyndte os ind i parken.

Der er to store geyserområder i Yellowstone: Norris området og Old Faithful området. Norris var nærmest, så der startede vi. Det var meget fint at se, og også værd lige at stoppe for. Men Old Faithful området er bare større, sejere og pænere. Så det var næste stop på ruten. Her var til gengælg geysere i massevis. Store geysere, små geysere, geysere som springer hver time og geysere som springer med årtiers mellemrum. Vi håbede på at se den største af dem (Grand), da den skulle springe efter ca. 1 time.

Vi var der ½ time inden og blev 45 min. efter. Vi fik så at vide, at når den opførte sig som den gjorde i vores tilfælde (noget med vandspejl osv.) kunne der gå flere timer før den sprang igen. Vi gik derfor videre. Selvfølgelig sprang den 20 min. senere, hilket vi kunne skimte over trætoppene… Nå, men vi gik mod geyseren Old Faithful (gamle trofaste), som er meget forudsigelig. Dvs. at den springer hvert 90. min +/- 10 min. Den så vi lidt på afstand. Igen sjovt at se, men så heller ikke vildere end det. Så var det faktisk sjovere med de mindre geysere. En af dem måtte vi løbe fra, da den pludseligt skød vand ud over stien vi gik på (uskadeligt, men overraskende). En anden, mindre geyser brølede ad os og gik derefter i gang med et mindre vandshow. Skægt med den slags terræn.

Old Faithful på afstand:

IMG_2361

Her burde der have været et billede af Grand:

IMG_2372

En gejser der pludselig gik amok (vi stod lige i vindretningen da det skete):

IMG_2351

Varm kilde med tilhørende bakterievækst:

IMG_2354

Springvand???

IMG_2367

Efter Old Faithful området tog vi til Midway Geyer Basin, som i bund og grund er 3 hot springs, dvs. 3 varme søer. Det lyder lidt kedeligt, men er det absolut ikke. Der er nogle fantastiske farver som dannes af bakterier, som lever ved forskellige temperaturer. Så søerne er dybblå i midten og går så gennem alle regnbuens farver til dybrød i kanten. Og så står der en konstant damp fra dem pga. den højere temperatur. Meget svært at tage gode billeder af, men smukt at se på.

Fra Midway Geyser basin. Det her er rent faktisk en geyser, men den har ikke været i udbrud i hundrede (eller var det tusinde?) år:

IMG_2400

Grand Prismatic Spring lige i den tidlige aftensol:

IMG_2416

Til slut tog vi forbi Lower Geyser Basin. Her var flere geysere (det havde I ikke gættet, vel? :) ). Men der var faktisk flere sceniske ting. Der var en mudderpøl som stod og boblede og hele tiden lavede nye former, der var en større geyser som sprang næsten hele tiden og der var en fin udsigt over en slette med mange smågeysere rundtomkring som dampede konstant. Absolut et besøg værd. Vi havde overvejet en tur mere ned omkring søen, men Lise havde oparbejdet en god hovedpine, så vi tog hjemad. Det var alligevel ved at være den tid, så vi gik egentlig ikke glip af noget. Vi tog en burger på den lokale grill på hjemvejen. Spiselig, billig men lidt kedelig. Herefter tog vi hjem, hvor Lise hvilede sig mens jeg kiggede på overnatning til dagen efter. Vi ville heller ikke for sent i seng. I morgen skulle der rides og vi skulle op i god tid.

IMG_2432

En dekorativ bison på hjemvejen:

IMG_2451

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *