IMG_2886

New York dag 2

(5)

Dagen i dag skulle bruges til at se de ting, vi ikke så dagen før. Det var primært Wall Street, en havnerundfart og en tur gennem de kendte kvarterer på Manhatten såsom SoHo, Greenwich Village, Chinatown, Little Italy.

Havnerundfarten sejlede kun på bestemte tidspunkter, så vi planlagde med formiddagsturen. Vi var godt nok lidt trætte om morgenen, så vi kom sent af sted. Men ikke værre end vi kunne nå en 3 timers tur i stedet for en 2 timers. Vi tog lige forbi McDonalds for morgenmad, som stod på full breakfast, ikke bare pandekager. Man må jo variere sig :)

Da vi kom ned til kajen, viste det sig, at Circle Line (som driver kanalrundfarten) sejler fra to lokationer. Den, vi var kommet til, havde kun 1 timers ture. Hvis vi ville have 2- eller 3-timers, skulle vi en times kørsel væk med metroen. Efter en kort overvejelse besluttede vi, at vi var for trætte til at begive os ud i den slags og tog i stedet en 1 times. Det var en tur om det sydlige Manhatten, hvor man så skyskrabere, historiske bygninger og selvfølgelig Frihedsgudinden. Vi havde en god guide, som var nem at forstå og høre hvad sagde. Så det var rigtig fint. Vejret var lidt skyet og blæsende, men det var faktisk meget rart. Så var det knap så varmt.

IMG_2904 IMG_2914

Efter kanalrundfarten gik vi hjem til hotellet for at hvile lidt ud til aftenens gåtur i de forskellige kvarterer. Rart med en pause til bare at ligge og læse lidt. Dvs. jeg læste, mens Lise analyserede statistikker til World of Warcraft. Sådan slapper man jo af med noget forskelligt :)
På vejen til hotellet gik vi via Wall Street, som var en omvej på 5 min. Vejen er ganske kort og smal og minder mest om en gågade. Ikke noget stort og imponerende her. Til gengæld er selve børsen pæn. Heller ikke vildt imponerende eller noget, men pæn.

IMG_2922

Da vi havde slappet af et par timer, gik vi ned på den lokale, asiatiske restaurant og gentog en meget velsmagende aftensmad. Så var vi klar til en gåtur. Chinatown lever tydeligt op til sit navn. Masser af kinesere og kinesiske skrifttegn overalt. Men ikke vildt spændende at gå rundt i Little Italy er én stor gade med italienske restauranter i bedste tourisstil. Rent charter, men meget livligt. De andre kvarterer er ikke så specielle igen. Men nu kan vi da sige, vi har været der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *