rain_cloud

Dag 5: Hviledag

 Så blev det – lidt ufrivilligt – hviledag. Eller rettere: planlægningsdag. Når vi nu alligevel skulle bruge dagen på motelværelset, kunne vi jo lige så godt opdatere ruteplanen. Beslutningen om, hvorvidt vi ville køre omkring Rocky Mountains eller ej, nærmere sig nemlig. Det tog så det meste af dagen, da vi også skulle kontrollere overnatningsmuligheder de forskellige steder osv. Vi ville gerne have haft lidt længere tid til at læse en bog eller lignende, men så fik vi til gengæld lavet en god rute.

Vi fik også læst mere om Monument Valley og hvilke tourbureauer, der findes. For at komme rundt i parken skal man nemlig have en guide (eller et monster af en off roader til de helt skøre sandveje, som er eneste måde at komme rundt på). Vi fandt et rigtig godt firma, hvor vi bookede en solopgangs fotografi tur. De virkede meget seriøse, forklarede fint forskellen mellem normale ture og fotografiture, spurgte til tidspunkter og ambitionsniveau samt kontrollerede for en god ordens vejrudsigten for at være sikre på, vi fik en god tur. Meget opløftende samtale.

Andre highligths fra dagen:

Vi opdagede, at Tuba City ligger i to forskellige tidszoner

Det havde regnet på bilen

Ja, altså: så spændende er Tuba City. Det skal dog også nævnes, at den ligger i ”The Navajo Nation”, som er et indianerreservat med egne love og regler midt i Arizona. Det er lidt sjovt med en sådan ”stat” i staten. Det gør nu ikke de store forskelle som gennemrejsende, men der er nogle. For det første er næsten alle indianere. For det andet koster adgang til parker penge. For det tredje er alkohol ulovligt. Og for det fjerde er skiltning mere konfliktpræget (i mangel af et bedre ord). F.eks. må man kun opholde sig hos McDonalds i ½ time. Man må ikke tage sodavand med sig, hvis man har lavet en refill og der er gebyrer, hvis man checker mere end 10 min. for sent ud. Sådan er det sikkert også andre steder, men her blev det skiltet meget eksplicit. Det opleves som en klar forskel fra de ellers meget servicemindede amerikanere.

McDonalds: 1

Miles: 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *