DSC_0089 1

Snestorm, møbler og skolestart

Der sker meget herovre. Først og fremmest opdagede jeg lige, at vi ikke har postet et billede af vores bil endnu. Så her er vidunderet:

DSC_0060

Den kan vist kaldes et crossover mellem en stationcar og en suv. Der er god plads i den, den er rimelig ny (fra 2010) og havde ikke kørt så langt. Af en amerikansk bil kører den også halvlangt på literen (12 km), hvor andre vi så på kun kørte 9…. Heldigvis koster benzinen i Cookeville kun 3 kr pr liter (og vi har set den ned til 2,7 kr. i nærheden af Nashville).  Alt i alt virker bilen som et rigtig fornuftigt køb, så det håber vi det viser sig at være.

Når nu vi er ved biler, så kan jeg også nævne, at vi har fået sat skub i process Tennessee kørekort. Tirsdag morgen (mandag var helligdag) tog vi ned til motorkontoret og var begge til teoriprøve. Man skulle have minimum 24 rigtige ud af 30 og det havde vi uden problemer. Til gengæld var et par teenage drenge ved skranken ved siden af ikke så heldige – de havde henholdsvis 17 og 7 rigtige – 7?????

Vi tog hjem for at booke en tid til den praktiske prøve og var blevet advaret om at der kunne være en måneds ventetid. Det viste sig at være helt forket. Faktisk var der en tid samme eftermiddag som Christian skyndte sig at booke (jeg havde timer på uni). Så nu har han et Tennessee kørekort. Jeg håber at komme til min køreprøve i næste uge (og indtil da må jeg køre med Christian i bilen – jeg bliver betragtet som en learner, som ikke har haft kørekort før – som Christian siger “min lille teenager”). Og det bringer os videre til sneen.

I dag var alle classes på uni nemlig aflyst pga sne. Dvs. for vores vedkommende var det den ene time jeg havde. Vi stod dog op som vi plejede for at læse (ja, vi har allerede lektier for) og jeg gik morgentur med Seo:

DSC_0086 1

Der føltes det lidt skørt at classes var aflyst. Men idet vi kom hjem slog regnen over i sne og det har sneet lige siden. Der er da også store advarsler på alle nyheds og vejrhjemmesider. Selv dr.dk bringer historien. Vi er dog ikke så hårdt ramt. Ved 15-tiden gik vi ud med Seo og havde en fin tur rundt i villakvarteret. Vi kunne gå midt på vejen da trafikken var meget begrænset. Seo synes det var en fest og lidt ærgerligt at skulle være i snor.

DSC_0090 1

Det har så sneet i 8 timer nu og der er kommet 15-20 cm. Vi nåede lige i den lokale general store (til fods) inden den lukkede (bogstavelig talt, han var ved at sætte skilt op om at butikken var lukket pga vejret da vi gik hen for at betale) hvor vi indkøbte lidt nudelsuppe osv så vi kan klare os nogle dage. Vi havde også overvejet aftensmad på den lokale mexicaner som ligger lige ved siden af – men den var også lukket pga sne. Men der er også købt ind til pandekager til morgenmad i morgen og vi har brød i fryseren. Så vi klarer os fint et par dage, hvis vi vågner i morgen og er sneet inde.

En glædelig nyhed er, at vi langt om længe har fået nogle møbler. VI har fået spisebord + stole, sofabord og et skrivebord (det andet skrivebord var skadet ved ankomst). Aldrig har jeg værdsat en stol så meget! Madrassen er også kommet, men var pakket i vakuum og skulle stå to døgn. Det har den så nu. Desværre er selve sengestellet ikke kommet. Det skulle være kommet i dag, men vi tror ikke rigtig på det (pga sneen). Og kontorstolene har vi fået mail om kan hentes i den lokale walmart – men det bliver nok heller ikke lige i dag…Men i forgårs fik vi eftermiddagen til at gå med 3d puslespil og måtte selvfølgelig i walmart efter en skruetrækker.

DSC_0084 1

Ud over det er vi begge startet på uni. Christian har kun haft en enkelt time pga. aflysning men den var han glad for. Jeg har været på uni 3 dage nu (har 4 fag i alt med 2 fag pr dag). Min management forelæser er en kvinde i 50’erne. Hun kunne sikkert også godt ernære sig som stand up komiker. Vi har ikke lavet noget fagligt endnu (det skal man jo ikke første uge!) men sjov, det er hun. Min investeringsforelæser blev færdig med sin phd i sommer og virker rigtig fin. Hun er den eneste som rigtig er gået i gang med selve undervisningen og det lover godt. Mine to forelæsere i kommunikation er også rigtig søde. Den ene er helt vild med min accent så han synes hele tiden jeg skal uddybe når jeg siger noget. Men ellers oplever jeg generelt en uformel tone og at folk er meget interesseret når de hører, at jeg kommer fra Danmark. I management class skulle vi lege “3 sandheder og 1 løgn” i grupper og man skulle så gætte løgnen. Der var ikke nogen der troede på, at jeg havde min golden retriever med fra Danmark. Lige et billede fra campus på vej fra boghandleren til forelæsning.

IMG_20160114_132732

Og så lige et sidste billede fra walmart. Prøv lige at overveje størrelsen på de ting på hylden i forhold til Christian…. I øvrigt oplever vi ikke generelt at mad er billigt herovre. Mælk koster fx. det samme som i Danmark mens yoghurt koster det dobbelte. Brød koster også nogenlunde det samme som i dk. Der er enkelte ting der er billigere (2×2 liter Cola for 15 kr fx) men det er primært amerikanske sukkerting. Cupcake dimser som tyller eller pastafarve er i øvrigt billige!

DSC_0074 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *