IMG_0651

Spring break, dag 8: Op ad Grand Canyon

Morgenmad 5.30. Det var heldigvis samme menu som dagen før. Så en god start på dagen. Selskabet var mere ordinært, så vi gjorde os færdige, så vi kunne komme opad. Vi havde samlet taskerne op og fyldt vandsækken, så vi gik 6.15. Det passede præcis med solopgangen, så vi havde lys til at se ordentligt – og samtidig et helt fantastisk smukt morgenlys. Jeg har lagt nogle billeder i indlægget her, men igen yder de slet ikke oplevelsen retfærdighed.

IMG_0606 IMG_0611 Opturen foregik af Bright Angel Trail. Det er ikke så stejlt som South Kaibab Trail og det er mere grønt. De første miles var ned til floden og langs den. Derefter kom et par miles, hvor man hele tiden gik i en lille kløft sammen med et vandløb. Det var både meget grønt og meget småt (på den gode måde). Så radikalt anderledes end nedturen.IMG_0616IMG_0625

IMG_0620 IMG_0627 IMG_0632

Som på nedturen sørgede vi for at holde pause ca. en gang i timen. Det gjorde også, at vi ”fulgtes” med et par grupper op. Det er nu meget hyggeligt, når man har snakket med dem et par gange og begynder at kunne have en samtale længere end ”how are you”.

Ca. halvvejs oppe ligger Indian Gardens, som er en campingplads. Her spiste vi vores medbragte frokost og fik hældt lidt mere vand i vandsækken. Det var også her, vi begyndte at møde folk, som kom oppefra i stedet for kun nedefra. Det er i det hele taget sjovt at se efterhånden, som man kommer opad: I starten er det folk med vandreudstyr og gerne store rygsække. Så er det folk med dagsrygsække. Derefter folk med en flaske vand i bæltet – og endeligt folk i tøj, som passer bedre i et storcenter end i en naturpark.

Indtil Indian Gardens var stigningen ikke så mærkbar. Det skiftede efter. Så efter at have tullet rundt, skulle vi nu til at sætte et mere overvejet tempo. Der var ca. en til to mile, som var hårde på grund af ekstra stejl stigning. Men ellers var det faktisk ikke så galt. Knæet var helt ok. Læggene og lårene var med på det og kondien klarede sig glimrende. Så kl. 13.15 stod vi oppe på kanten igen.

IMG_0659 IMG_0666

Vi havde egentlig forventet at komme senere op og at være trætte. Så vi havde booket en nat ved kanten på Bright Angel Lodge. Men da vi stod der kl. 13.45 med vores kufferter og overvejede resten af dagen tænkte vi ”vi har alligevel mange timers kørsel de næste dage…”. Så vi pakkede bilen i stedet – og tog et 6 timers forspring på weekendens køretur.

11 McDonalds

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *