wpid-wp-1463366788497.jpg

Dag 3: Bandelier National Monument og Scenic Drive 2

Dag 3: Bandelier National Monument og Scenic Drive 2

Vi vågnede tidligt kl 6 og klokken 7 var vi på farten igen. Denne gang på en lille omvej mod Bandlier National Monument for at følge en scenisk rute fra vores bog. Den bragte os opad (og vi var allerede i 3 km højde) op mod et bjergpas. På grund af tidspunktet var de eneste andre ”trafikanter” en coyote og en hel del hjorte af forskellig art. På højeste punkt var der et picnic område med en del sne på jorden. Vi tog et kort stop for at tage billeder. Det var vel 5 grader varmt.

Afsted med os igen og snart gik det nedad. Det gik fra sne/græsklædte enge med nåleskov til at tynde lidt ud i bevoksningen og i højere grad klipper. De var flotte nuancer af røde og gule. Efter et par timers kørsel ankom vi til Bandelier. Her startede vi med picnic til frokost før vi bevægede os ud på området.

Bandelier er et område med bebyggelse fra 1200-tallet. Nogle steder var bygget af stenmure, andre langs kløftens vægge. Kløften var en særlig stenart som var mere blå og der var derfor små huler ind. Det havde folkene benyttet sig af. Der hvor der ikke var hulrum, havde de lavet huller ind i klipperne for at støtte tagkonstruktionen. Det var ret spændende at se. Et par af stederne var der også stiger, så man kunne klatre op til nogle huler. Vi gik rundt i hovedområdet men besluttede os for ikke at begynde at vandre op langs kløftens sider. Vi havde jo også Seo at tænke på tilbage i RV’en.

Efter Bandelier kørte vi til Santa Fe som havde en stor hundepark som Seo kunne tumle i. Altså lige indtil han fik kaktus i poterne. De andre hunde virkede ikke til at have problemer med det, men måske var de vandt til det? Men han fik da hygget sig i 40 mins tid. Herefter satte vi kursen af velkendt vej (tænk at man kan sige det 3000 km ”hjemmefra”) mod I40, som vi krydsede over på vej mod en lille by Vaughn, hvor der var to RV parker. Vi havde planer om at overnatte i den ene.

Da vi nåede frem fandt vi hurtig den park vi havde planlagt at overnatte i. Det var egentlig bare et græsområde bag en legeplads hvor der var sat op med elektricitet, vand og kloak. Man skulle så hen i et motel længere nede af vejen for at checke ind. Men der var ikke nogen hjemme. Så vi besluttede at prøve det andet sted. Men det viste sig at være lukket. Hvad gør man så 18.30 om aftenen når der er halvanden time til næste by og planen er at man skal grille til aftensmaden? Og man desuden har brug for at få fyldt vand på og tømt sine andre tanke? Vi besluttede at køre retur til den første og slå os ned der og så betale den efterfølgende morgen.

Der skulle nu tændes op i grillen. Det blev en besværlig omgang. Vi har ikke kunne opstøve grillbriketter, så det skulle gøres med tændvæske. Men tændvæsken brændte hurtig ud og der ville ikke gå ild i kullene. Det endte med at tage Christian en times tid at få gang i den. Men så var der endelig succes og vi kunne få burger til aftensmad. Imens undersøgte jeg mulige campingpladser til de kommende dage og det ser ud til at vi kan finde nogle fornuftige, billige (eller gratis) steder at bo. Så vidt vi kan vurdere har vi brug for vand ca. hvert 4. dag – men dog rarest at få hver 3. Men det bliver vi nok klogere på hen ad vejen.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *