IMG_20160520_085526

Dag 10: Saguaro National Park

I dag skulle vi så videre igen. Først skulle vi besøge Saguaro National Park som er en kaktus-park. Det var ikke en videre RV-venlig park, da alle trails lå oppe af en grusvej. Nu har vi jo haft et par nærmere bekendtskabe med grusveje og tager dem gerne, hvis de altså er korte. Men det her var et ensrettet loop på over 5 miles. Så vi besluttede at stille RV’en ved at indhak der skulle ligge et par 100m før grusvejen begyndte og så gå op af den hvor trailet skulle starte ca. 500 m oppe. Det lød som en god plan.
Desværre viste det sig at kortet ikke helt passede til målestok. Så der var i alt 2,5 km op til starten af trailet. Og så viste det sig ikke at være omkring 5 km (som vi havde sjusset os frem til) men 9 km. Vi var hurtigt enige om at vi ikke skulle ud på en tur på 14 km (2,5 km hver vej + de 9 km), men vi kunne da i hvert fald gå lidt ud af trailet og så vende om. Så det gjorde vi.
Saguaro er i en ørken, så selv klokken 7.30 om morgenen da vi ankom, var der allerede 25 grader. Solen varmede også godt. Og så var der små sorte fluer, som omringede en så snart man stod stille (eller gik langsomt). Så der var desværre ikke meget fred til at tage billeder. Da vi havde gået omkring 20 min ud af trailet besluttede vi derfor at vende om. Vi følte også lidt at vi havde set en kaktus nu…
Så vi vandrede tilbage til bilen hvor Seo havde taget en formiddagslur. Nu var planen en tur i Walmart for at købe ind og derefter at sætte kursen mod Sedona, som lå ca. 3 timers kørsel nordpå. Som I kan læse jer til handler vi ind i Walmart ca. hver 3-4 dage. Det passer med hvad vi kan overskue af måltider/plads i køleskabet og fungerer rigtig fint. Det gør også at vores madbudget er på niveau med derhjemme (eller faktisk lidt lavere, da vi ikke går på restaurant fra RV’en).
Da der var godt fyldt op i køleskabet blev kursen sat mod nord. Jeg havde fundet et sted at dry campe lidt syd for Sedona, nogle km fra motorvejen og ind ad en lille sidevej. Det viste sig at være et fint sted, dog blæste det en del. Vi ankom ved 15-tiden og ville have siddet udenfor og nydt vejret osv., men det satte blæsten en stopper for. Så vi trak indendørs og sad i stedet med åbne vinduer. Vi afstod også fra at grille, så der blev lavet mad indenfor.
Seo skulle dog selvfølgelig ud en tur. Sedona ligger i ca. 1300m højde og er derfor lidt køligere end området omkring Tucson. Vi fandt en sti lige på den anden side af vejen og gik ud af den. Området var sådan halvt ørken, halvt busk/græs. Så der var lidt kaktusser man skal passe på (altså styre Seo udenom), men ikke så mange som der havde været sydpå. I øvrigt havde vi snakket kort med en hundeejer nede ved Tucson som havde bemærket ”når de først har ramt en kaktus en gang, lærer de det”. Det er altså ikke tilfældet for Seo. Han har både haft dem i poterne, lige omkring munden under snuden og i benene. Men han krammer dem måske lidt mindre end tidligere…
IMG_20160520_154042
Vi brugte aftenen på at tjekke de trails vi havde fundet i Sedona: hvilke ville vi ud på? Vi havde besluttet at blive i området i 3 dage, da det er et rigtig flot område med masser af vandremuligheder. Vi besluttede os for et der gik op i højlandet med flot udsigt, et i en kløft og en rundt om en stor rød klippe (dem er der mange af!) som hedder Bell Rock. Så var planen lagt og vi krøb til køjs i en RV der gyngede let i vinden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *