IMG_20160523_084733

Dag 13: Sedona (Bell Rock) og Sunset Crater National Monument

Dagen startede som vanligt tidligt. Det er jo dejlig let at pakke sammen når man dry camper. Desuden havde vi besluttet at tage Seo med på vores hike i dag. Det var nemlig kun 7 km i nogenlunde fladt terræn og vi ville gerne teste om det kun var den første halve times tid han ville trække, eller hele turen. Så der skulle heller ikke gås morgentur før vi tog afsted.

Da der heller ikke var langt til trailheadet, var vi fremme 6.40. Der var også et par andre morgenfriske som sædvanlig, men ellers var der generelt dejligt roligt og let at få parkering. Selve turen var ganske fin. Det viste sig at turen både gik rundt om Bell Rock som havde form som en klokke, der stod på jorden, og Courthouse Rock som var stor, stejl og firkantet.

Ca. halvvejs rundt om tog vi, som vi ofte gør, en lille pause og en muslibar. Seo fik ikke nogen muslibar men blev til gengældt tilbudt vand, som han gladelig drak (en halv liter…). Herefter gik turen videre og lige pludselig kunne vi høre panfløjte (eller lignende) musik. Det viste sig at være en gut som sad oppe på en klippe og spillede. Det var rigtig hyggeligt og fint. Resten af turen var stille og rolig og vi var tilbage ved RV’en efter godt 2 timer.

IMG_20160523_084757

Seo havde selvfølgelig trukket hele vejen. Det er altså bare ærgerligt at vi ikke kan få ham til at lade være. Det kunne ellers være hyggeligt også at have ham med på nogle af de længere hikes, men man orker det jo ikke. Så vi har accepteret at han kun kommer med på maks. 2 timers ture.

Herefter satte vi kursen mod motorvejen nordpå. Vi skulle forbi Sunset Crater National Monument som ligger lidt nord for Flagstaff. Det er et område hvor der for 900 år siden har været vulkansk aktivitet. Der er nu store sorte bakker og områder med stivnet lava. Det var meget sjovt at se og vi gik en tur rundt i området på ca. halvanden km (næst længste tur der var…). Vi spiste også frokost her, før vi satte kursen mod Page hvor vi regnede med at overnatte.

IMG_0882

Vi har før været i Page, på vores første tur rundt i USA. Dengang var det et ret så dyrt bekendtskab. Page ligger omkring 2 timers kørsel øst/nord fra Grand Canyons sydside når man kører ud af den østlige indgang. Det gør man typisk, når man har set solnedgang fra deres watchtower. Dengang troede vi, at vi kunne overnatte i en by kort efter nationalparken, men det viste sig bare at være et par butikker. Det var mørkt og det tordnede og trætte nåede vi frem til Page. Dengang havde vi jo ikke internet, så vi ringede altid til 2-3 steder, for at lure prisniveauet i byen og valgte så et af dem. Den første (en af de sædvanlige kæder) ville have 120 dollars (vi plejede at give 60-70). Vi prøvede en mere, med samme resultat. Undrende ringede vi til en tredje. Også 120 dollars, så vi endte med turens dyreste overnatning i Page.

Page ligger nemlig godt. Byen ligger på kanten af Lake Powell, som er dannet af en dæmning i Coloradofloden. Dengang dæmningen blev bygget tog det adskillige år, før søen var fyldt og der er så mange sidekløfter, at kanten rundt om er længere en USA’s kystlinje ud til Stilllehavet. Nok derfor det er så dyrt at bo i Page, og så kombineret med højsæsonen.

Men denne gang havde vi rent faktisk planlagt at bo i Page. Det var på tide at finde en campingplads så vi kunne få henholdsvis fyldt og tømt diverse tanke og der lå en til små 30 dollars i Page. Det passede perfekt med vores rute. Og så fik vi også rent faktisk set køreturen dertil. Den er nemlig flot. På den ene side er der græsland/slette og på den anden løber en klippemur i nogle 100 meters højde et stykke inde. Klipperne er flotte i røde/gule nuancer og så er der nogle steder blandet grå og nærmest bordeaux ind. Vi nød turen.

Campingpladsen viste sig også at være rigtig fin. Vi nød et par timer i skyggen og grillede pølser til aftensmad. Seo var meget optaget af de andre hunde på campingpladsen men han fik desværre ikke hilst på nogen. Temperaturen var dejlig og vi nød aftenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *