IMG_20160602_092035

Dag 23: Mesa Verde

Mesa Verde er den eneste nationalpark, som er oprettet for at beskytte noget af USA’s historiske arv. De andre er oprettet for at beskytte natur. Parken indeholder således ruinerne af pueblofolkets huse og landsbyer fra ca. år 600 til 1200.

De første huse var lavet ved at grave ca. ½ meter ned i jorden og sætte et tag på pæle. Over de næste hundrede år udviklede de teknikken ved at grave dybere, lave bedre udluftning til ildstederne, lave murede vægge og konstruere ”kiwaer” (religiøse samlingsrum) og tårne. Det var sjovt at se, og mange af stederne var velbevarede. En pudsig ting var bl.a. at de havde indgangsdør i taget. Det var også tankevækkende at se, hvor lille et område en landsby dækkede (ca. på størrelse med vores hus).

IMG_20160602_095117

I ca. 1100 begyndte de at lave boliger på klippevæggene under klippefremspring. Nogle af dem er helt skøre. Jeg aner ikke, hvordan jeg skulle komme hen til dem uden at rapelle ned af en klippevæg, og de mennesker boede der. Så de skulle ind og ud hver dag, de skulle lave landbrug og deres børn skulle lege der. Men eftersom de boede sådan i 200 år, må det jo have kunnet lade sig gøre.

Efter at have set ca. halvdelen af parken – den del vi havde udvalgt som dagens indsats – satte vi snuden mod Curenate Recreational Area. Det var en ca. 3 timers køretur, så vi tog lige et smut i hundeparken fra i går igen, inden vi kom alt for langt.

Tanken var at overnatte to nætter på en campingplads ved Curenati, men da vi havde handlet ind i Walmart 30 min kørsel derfra og klokken var næsten 18, besluttede vi i stedet at overnatte på Walmarts parkeringsplads og køre derhen i morgen. Så sparede vi da de $16.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *