IMG_20160603_133031

Dag 24: Curecanti National Area

Endnu en dag hvor vi vågnede tidligt. Jeg føler lidt jeg gentager mig selv her. Vores mål var ikke langt væk. Ca. en halv time øst for Montrose lå en campingplads som hørte til Curecanti National Area. Der var ikke hookups, men til gengæld var der mulighed for at dumpe (tømme tanke), hvilket vi havde brug for. Det var også meningen at i dag skulle være en lidt rolig dag. Så vi ville køre hen til campingpladsen, tjekke ind, gå en tur i området og så bare hygge resten af dagen.

Vi nåede frem uden problemer og fandt at pladsen lå nogle 100 m væk fra vejen ved en brusende flod. Der var 4 andre campister til de ca. 30 pladser. Så det var ikke noget problem at finde en god plads. Vi fandt også en brochure for området som vi studerede mens vi spiste en lidt tidlig frokost. Det viste sig at det trail der lød bedst ikke lå ved campingpladsen, men længere mod øst hvor der var nogle søer.

Hele området er centreret omkring the Gunnison River, som starter et sted jeg ikke ved hvor er. Den er så dæmmet op tre gange og det skaber nogle søer. Udover det har floden før den blev dæmmet op skåret sig igennem en masse klippe, så længere nede af floden (mod vest) ligger Black Canyon of the Gunnison National Park som vi skal besøge i morgen. Det er en kløft som er ca. 2/3 dybde af Grand Canyon, til gengæld er den meget smal og ikke lige så lang. Men nok om det, vi besluttede at tage af sted i RV’en til trailet.

Det var ca. 30 min kørsel og trailet startede hvor vejen krydsede søen henover en bro. Vi parkerede og der var kun en enkelt bil ved trailheadet. Det blæste godt og var let overskyet, men stadig rimelig varmt – vel 20 grader. Så en t-shirt og en vindtæt jakke og afsted med os. Seo kom selvfølgelig også med. Lige da vi gik, mødte vi de andre som holdt parkerede, så vi besluttede at lade Seo løbe fri på turen. Det nød han!

IMG_20160603_130534 IMG_20160603_124513

Selve trailet gik først langs søen og så lidt op og hen over et plateau til et udsigtspunkt. Jakken blev hurtigt bundet om livet og da solen kom tydeligere frem var det lige pludselig ikke noget problem at holde varmen. Vi havde taget en halv liter vand med men gav det meste af den til Seo. Han var nemlig godt tørstig af at udforske. På udsigtspunktet var der en bænk hvor vi sad og nød udsigten lidt før vi vendte om. Alt i alt var det en dejlig tur som vi alle tre nød.

Herefter tog vi tilbage til campingpladsen hvor vi slappede af i det gode vejr. I mellemtiden var næsten alle andre campister taget hjem, så der var kun os og et andet par (som også havde hund). Seo ville gerne hilse, men den anden fik ikke lov at komme hen til ham.

Hen på aftenen blev vi lidt rastløse, så vi besluttede at følge den lille vej der gik udenfor campingpladsen langs floden. Det viste sig at være en god beslutning. Den gik ind i en kløft og ca. 1 km henne krydsede vejen sidefloden og ved siden af floden stod en sektion af en bro med jernbaneskinner på. Det viste sig at der havde stået en togvogn på, for i gamle dage gik der en jernbane østfra og ud via sidefloden. Det var The Rio Grande Railway. Lidt længere henne løb floden ind i den store flod (Gunnison River), som dog var opdæmmet lige over stedet. Så sidefloden havde mere vand end hovedfloden. Lyset var super flot da solen var ved at gå ned og vi nød den flotte tur tilbage.

IMG_20160603_200801 IMG_20160603_201850

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *