IMG_20160604_110430

Dag 25: Black Canyon of the Gunnison

I dag blev slet ikke som planlagt. Og det er en god ting. Tanken var at tage til Black Canyon of the Gunnison, som er en nationalpark med en kløft. Når den var set, ville vi tage videre til Colorado National Monument.

Ganske som planlagt tog vi hen til parken, men så så vi et skilt en mile inde ”Astrologoaften i aften”. Hmm. Det lød da ret spændende. Så vi undersøgte det nærmere. Det drejede sig åbenbart både om et foredrag om rummet, kiggen på planeter i teleskoper og om at fotografere nattehimlen. Og det lød jo spændende. Så vi besluttede at blive hele dagen og halvdelen af natten.

Formiddagen gik med at se selve parken. Der er nogle flotte udsigtspunkter, men så er den heller ikke mere fantastisk end det. Det mest specielle er, at kløften er dyb og smal i forhold til andre kølfter, hvilket bl.a. skyldes det store fald på floden i det område og den deraf følgende højere fart på vandet.

IMG_20160604_112105 IMG_20160604_133053

Men da vi nu havde besluttet at være der hele dagen, tog vi også til en ”ranger talk” kl. 14. Der fortalte en ranger om, hvordan parken var blevet til. Det tog 15 min og var både lærerigt og interessant. Og den slags har vi ikke prøvet før, så vi fik også en ny oplevelse med i købet.

Kl. 15 var vi tilbage ved visitor centeret, og der havde nogle private mennesker stillet teleskoper op til at kigge på solen med. Så det skulle da også prøves. Lise fik også en god snak med dem om natfotografering, da de også gav sig af med den slags. En af dem brugte endda sit teleskop som objektiv og havde fået nogle ret imponerende billeder. Vi mødte også ham, som ville give en introduktion til natfotografering senere, og han lovede, at vi kunne låne et stativ af ham om natten til selv at tage billeder. Fedt, når nu Lises ligger i Danmark.

Efter snakken, gjorde vi noget andet, vi ikke plejer: Vi så en film på visitor centeret. Inden filmen var der et indlæg om, hvordan man læser et stjernekort. Ret interessant. Så så vi filmen, som langt hen ad vejen var en gentagelse af det, rangeren havde sagt. Så ikke meget nyt der – men fint tidsfordriv.

Eftermiddagen gik med at vente til kl. 20, hvor der var foredrag om natfotografering. Der blev givet nogle fine tips og indstillinger til kamera, motiver osv. Herefter tog vi over til amfiteateret ved campingpladsen, hvor en ranger fortalte om rumrejer generelt og om NASAs historie og programmer. Ganske interessant faktisk.

Derefter gik vi over til et område, hvor private mennesker havde opstillet teleskoper, man kunne se planeter igennem. Der var alt fra ca. 15 cm. I diameter til noget, der lignede en lille kanon. I ”kanonen” så vi Saturn. Og den ligner totalt Saturn på billeder. Man kunne se to ringe og 5 måner. Ret sjovt.

Men det sjoveste var fotograferingen. Så den gik vi hurtigt videre til. Og så var der ellers billeder i lange baner, akkompagneret af snak med de andre fotonørder om rejser, om lukketider, om nebulaer osv. Vi fik nogle ret gode billeder af både stjerner, planeter og mælkevejen. Vi legede også lidt med lys i forgrunden. Man kan få nogle ret fede effekter med en lommelygte, når kameraet tager et billede over 30 sek. F.eks. kan man lyse på træerne nogle sekunder – så fremstår de tydeligere på billedet.

Da klokken nærmere sig midnat, pakkede vi glade og trætte sammen og kørte til Walmart og en god nats søvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *