IMG_20160606_101700

Dag 27: Colorado National Monument

Dagens plan var – lidt ”forsinket” – Colorado National Monument. Det var vi blevet anbefalet af nogle andre RV’ere, vi mødte for nogle dage siden. Som oftest tog vi på sightseeing om morgenen og formiddagen, så vi var der ved ottetiden. Ved indgangen er der ofte et par skilte, og et af dem her var ”Tunnels. Max clearance 10’ 5”. Eller på almindelig dansk: ”Hvis du kører igennem denne tunnel i din RV, så mister du taget”. Ikke så fedt. Det havde vi ikke læst noget om. Så i gang med at læse yderligere materiale, som var hængt op og lede på nettet (det var netadgang!). Heldigvis viste det sig, at det er i den yderste kan af tunellerne og at der var 16’ på midten, hvilket var rigeligt til vores ca. 13. Så af sted med os.

Monumentet er en lang vej langs en kløft. Så vi havde udvalgt nogle udsigtspunkter og 3 korte vandreture langs den. De var ganske fine, men vi må bare erkende, at vi har set så mange kløfter de sidste uger, at der skal mere til at imponere os nu.

IMG_20160606_112338

Til gengæld er bjergkørsel nu også ren rutine. Det var det allerede hjemmefra i personbil – nu er det det også i RV.

Efter monumentet tog vi til en by ved navn Eagle. Den lå i den rigtige retning og havde efter sigende et visitor center. Det havde den ganske rigtig også – lige op ad Coloradofloden. Apropos den, så er den ved at blive et tema. Den er i Grand Canyon, vi har overnattet ved den og vi har kørt over den og langs den adskillige gange de sidste dage – og kommer til det de næste dage også, da den udspringer i Rocky Mountains.

Men tilbage til visitor centeret. Det var rigtigt hyggeligt. Det var en historisk bygning, så det havde lidt mere charme. Og ham, der arbejdede der, var snakkesagelig og hjælpsom. Han bød også på gratis kaffe og tilbød, at vi overnattede på deres parkeringsplads: så kunne vi jo også bruge de opvarmede toiletter og i øvrigt få morgenkaffen, når de åbnede kl. 9. Der var endda restauranter i gåafstand. Inden vi gik, ville han også gerne lige have en note i gæstebogen. Så det fik han selvfølgelig. Super service! Så vi købte lidt chokolade for at støtte foretagenet (og spise chokoladen) og slog os ned.

Til aftensmad tog vi en af restauranterne: en kineser, Lise fandt på Tripadvisor. De lavede god mad i solide portioner. Så vi tog os en tre retters menu. Lækkert at få noget ”rigtigt” kinesisk mad, som ikke bare er friturestegt kylling. Vi var ikke i nærheden af at kunne spise op, så vi tog det med hjem. Så var der også mad til i morgen. Det er i øvrigt endnu en fordel ved en RV: man har køleskabet med og kan udnytte rester fra måltider – både fra restauranter, pizzarier og hjemmelavet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *