IMG_20160609_092854

Dag 30: Leadville Mining Museum

Vi sov længe her til morgen. Vi havde nemlig planer om at tage på Leadville Mining Museum som først åbnede kl 9, så der var ikke nogen grund til at stå tidligt op. Det var egentlig meget rart. Vi fandt let hen til museet, som viste sig at være i tre etager. Første område var alle mulige mærkelige sten. De var fra hele verden og i mange forskellige farver og former. Det var lidt sjovt at se. Næste del af museet havde med lokal minehistorie at gøre. Det var en stor Molybdenum-mine, som var omdrejningspunktet. I en årrække var det den største leverandør i verden og efterspørgslen var især stor ved 2. verdenskrig. Men minen lukkede faktisk først i 1982.

Der var også et område med kik-kasser af forskellige scener med udvinding af guld. Det blev der nemlig også gjort i gamle dage. Men kun i et par år, så havde de udtømt området. En del af museet var også lavet som en mine hvor der var lydeffekter og forskellige scener. Fx et sted hvor de skulle lave en sprængning. Det var også meget sjovt og jeg kan forestille mig at det er et stort hit ved børnene. En anden del var gik ud på at uddanne børn i hvordan ting i hverdagen var bundet til miner. Det var ikke helt så interessant. Men alt i alt brugte vi omkring 2 timer og hyggede os godt. Herefter var det tid til frokost.

Efter frokost tog vi i hundeparken med Seo igen. Vi satte os i skyggen og mens Christian skrev noget på sin opgave, læste jeg i bog til et af vores andre fag. Imens løb Seo og hyggede sig og nogle gange kom der en anden hund ind. De fleste var kun i hundeparken med deres hund i 5-10 min. Men så fik han da hilst på lidt forskellige.

Herefter var det tid til at køre mod Dillon. Der havde jeg fundet et sted lidt uden for byen hvor vi kunne drycampe. Det var også i den rigtige retning i forhold til den tur vi gerne ville gå den følgende dag. Så det passede jo perfekt. Turen til Dillon var rigtig flot, den gik op over et pas og ned til en sø som byen ligger ved. Her skulle vi i Walmart, da der ikke ville være andre Walmarter på vores vej før vi nåede øst for Rocky Mountains.

Det viste sig dog at være en væsentligt mindre Walmart end dem vi er vandt til (tænk Føtex i stedet for Bilka). Den havde ingen frisk kød og ingen grønsager (dog kunne man få lidt ærter og spinat og lignende på frost). Vi skulle bruge hakket kød. Det havde de dog i frossen tilstand – med 27% fedt…. Men der var ikke rigtigt andet valg. Så ingen grønt til os, frosent hakkekød og ingen frisk brød fra bagerne. Men vi fik da mad der skulle kunne klare os igennem de næste 5 dage.

Herefter kørte vi op til campingstedet, som var en grusvej langs en highway som gik op over Loveland Pass. Vi camperede på den modsatte side af grusvejen lidt nede i en fordybning hvor der var ret hyggeligt. Vejret var trukket lidt op, så vi blev indenfor resten af dagen, dog fik Seo selvfølgelig sin aftentur. Der kom også adskillige andre og camperede, så vi var i alt en 7-8 stykker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *