IMG_20160613_080355

Dag 34: Rocky Mountains National Park, Emerald Lake

Efter gårsdagens snak med en ranger, havde vi stier og ruter nok til de næste tre dage – altså I dag og de næste to. Hvis altså vi kunne komme frem for sne og vand.

I dag stod det så på en tur til Emerald Lake og Lake Hiyaha. Det var små 6 miles gennem bjergene til nogle bjergsøer. Vi havde også hørt, at vi skulle tidligt op for at få en parkeringsplads, så vi var fremme ved stien ved 7-tiden. Det er altså bare et godt tidspunkt at vandre på: naturen er ved at vågne, dyrene er mere fremme og der er ikke så mange mennesker.

IMG_1555

Så det gik gennem et flot skovlandskab (i bjergene) op mod første sø. Det er altså imponerende med den grønne skov, de grå bjerge, de mange vandløb og så sneen på bjergtoppene. Og apropos sneen – den holder sig ikke helt til bjergtoppene. Så vi måtte flere steder vandre hen over snedriver på flere meters højde. Heldigvis var de rimelig faste og man kunne se, at andre havde gået der før. Så hvis man passede lidt på fodfæstet, var det ikke så galt igen. Og stien løb ikke lige ud til kanter, så hvis vi endelig gled, så ville vi kun falde en meter eller to.

IMG_20160613_073828 IMG_20160613_072709

Der var flere søer ved stien og så endte den i en sø. Den sidste – og højest beliggende – var stadig dækket af is. Selvom sneen gør det lidt mere besværligt at komme frem, så ser den godt ud!

IMG_20160613_073354

Efter at have set Emerald Lake, ville vi videre til Lake Hiyaha. Den skulle ligge under to miles derfra. Desværre var det bare af en sti, som gik på en bjergskråning – med masser af galt sne. Så det droppede vi. En ting er at risikere et fald på en meter, men at glide ned af en bjergskråning havde vi ikke lyst til at risikere. Nu var den ikke værre, end at man ville glide ned ad sne hele vejen, vel ca. 10-15 m, men alligevel. Så vi gik i stedet tilbage.

Efter vandreturen, kørte vi forbi en campingplads i parken. De havde en dumpstation, vi gerne ville låne. Nogle gange må man ikke bruge dem, medmindre man bor på campingpladsen – andre gange koster det et gebyr. I dette tilfælde lod de os bruge den gratis. Fin service! Især når alternativet var at skulle køre en omvej til en anden campingplads, som tog 15$ for det.

Om eftermiddagen tog vi i hundepark i den nærliggende by, Estes Park. Det er meget rart at komme tilbage til noget, vi kender. Til gengæld var vejret kedeligt. Det regnede! Hvad er det for en uskik J Men så tog vi en pause i RV’en. Vi skulle alligevel se nogle videoer fra studiet, og hundeparken er det eneste sted med Internet, vi kommer forbi. Så da vi var færdige med dem, var vejret blevet bedre, og vi tog en runde til.

IMG_20160613_110249 IMG_20160613_121556

Eftermiddagen og aftenen blev brugt på campingpladsen med det ”sædvanlige” læsen m.v. Vi valgte også at forlænge vores ophold, dels fordi det rent faktisk er muligt at komme ud på vandrestierne uden at drukne i sne og fordi det er en hyggelig campingplads, som ikke koster en formue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *