dsc_0967-1

Australien: Gippsland Lakes

I dag var en af de dage jeg havde glædet mig mest til (nok kun overgået af Mount Kosciuoszko). Planen var nemlig at leje en lille båd og tøffe rundt på Gippsland lakes og bare nyde det gode vejr. Et par dage før var det lykkedes at reserve båden, så det var bare at dukke op kl. 9. Det hele fungerede fint og en af dem der arbejdede der tog lige og sejlede med os 5 min når nu vi ikke havde prøvet at styre en båd før. Men efter er par drejninger blev det bedømt at vi havde fin styr på det og med et kort over området blev vi overladt til os selv.

dsc_0975-1

Først sejlede vi allerlængst væk, det vil sige man kunne sejle længere, men i vores lille båd skulle vi holde os i et område hvor strømmen ikke var for stærk. Så efter halvanden times sejlads lagde vi til ved en fin kaj og gik i land. Her kunne man krydse hen over nogle klitter, og så stod man på 90 Mile Beach.  90 Mile Beach er sjovt nok 90 miles lang og er dog afbrudt af en kanal som er kunstigt gravet, der giver adgang til søerne fra havet. Det var også denne kanal vi ikke måtte komme for tæt på. Men ud over fra båd eller 50 miles væk, kan man ikke nå den sektion vi havde lagt til ved, så der var dejlig fredeligt. Faktisk havde vi stranden helt for os selv. Vi satte os i sandet og nød udsigten og slappede af i 20-30 min før vi gik retur til båden.dsc_0973-1 dsc_0977-1

Her spiste vi frokost inden vi sejlede videre. Først lagde vi til ved et andet sted, men der var kedeligt og båden gyngede en del, så vi sejlede videre igen. Så sejlede vi ind i en lille afkrog af søen. Her lå nogle både fortøjret og en enkel båd lå for anker mens de spiste frokost. Der var dejligt stille og roligt og helt læ for vinden, som ellers blæste lidt. Men vi havde ikke lige mod på at smide ankeret ned (kan det sidde fast????) så vi sejlede ud igen. Så sejlede vi over til den modsatte side af hvor vi måtte sejle til. Det var til grænsen hvor søen åbnede op fra at have været et kæmpe kanalsystem (med bredde af normale søer) til at være en sø på størrelse med Garda-søen tror jeg. Vi måtte i hvert fald ikke sejle ud på det åbne, for der kunne nogle gange med meget kort varsel opstå over 2m høje bølger.dsc_0982-1

I stedet lagde vi til ved kanten hvor der også var en mole. Her stod et par børn med deres far og fiskede. Det var meget hyggeligt. Lidt efter gik de, men så kom nogle andre børn som badede og svømmede rundt om molen. Så der var lidt liv uden at der skete alt for meget. Lige hvad der passede til os. Der var efterhånden gået 5 timer, så det var tid at vende tilbage. Vi fik afleveret båden og kørte ca. 2 timer til overnatningsstedet. En dejlig dag!

img_20161223_120340

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *