highres_447060626

Fed uge

I sidste uge prøvede vi at sætte gang i flere ting, som ikke rigtig lykkedes. Det gjorde de så i denne uge.

Først og fremmest har vi fået overnatning på Phantom Ranch i Grand Canyon i vores forårsferie. Det betyder, at vi kommer helt ned i bunden (ned den ene dag og op dagen efter). Man skal normalt bestille 13 måneder i forvejen og vi har ringet til dem hver/hver anden uge de sidste 3-4 måneder. Og nu lykkedes det! Så nu kan vi i endnu højere grad glæde os til at komme af sted :)

Ellers var vi også på en helt super vandretur i lørdags. Selve ruten var ikke bemærkelsesværdig, men vi lavede den sammen med en af de lokale vandregrupper. Og det var altså ret fedt. Det er sjovt at møde nye mennesker, det er hyggeligt at have nogen at snakke med, når man går 6 timer i skoven, det er rart at der er nogen som kender det lokale dyreliv bedre, og så føler man så knap så træt, når der er flere omkring en.

highres_447053283

Og for det ikke skulle være løgn mødte vi en anden, lignende gruppe, som også var ude at vandre. Så vi endte med at vandre sammen halvdelen af turen. Der var flere medlemmer i den gruppe, som var meget interesserede i, hvordan Danmark fungerer og hvad vores syn er på en række ting i USA. Så vi fik os en god lang snak.

Da vandreturen var ovre, tog vi alle på mexikansk restaurant. Det er en god måde at slutte turen af på. Man slapper lidt af, får noget mad og kan snakke mere sammen. Det gør vi gerne igen! Og muligheden er der heldigvis idet begge grupper generelt vandrer hver lørdag. Det eneste lille minus var, at jeg fik ret ondt i knæet på den sidste del af turen. Så det skal vi lige være lidt opmærksomme på (jeg er gået i gang med at øve mig i en lidt tilpasset gå-teknik, som belaster knæet mindre).

Mens vi vandrede, blev Seo passet af en hundesitter, vi fandt. Hun har selv to, ældre hunde og bor et sted, hvor de kan komme lidt ud (Seo desværre i snor, da han ikke helt fatter det der med at blive tæt på). Så han har hygget sig og fået lov at være lidt sammen med hunde, også. Hundesitteren syntes i øvrigt, Seo er fantastisk, sød og klog. Så hun vil meget gerne passe ham igen, når vi skal til Grand Canyon. Også hendes kæreste havde leget meget med ham og glædede sig til at se ham igen.

Ud over vandretur var vi også en tur i outlet i weekenden (tænk en slags storcenter) for at supplere vores vandreudstyr. Så nu har jeg også en regnfrakke. Det gør bare en forskel at have noget fornuftigt udstyr, når man vader rundt i skoven i 6 timer.

Også på studiefronten går det fremad. Jeg har fået mig en studiegruppe i faget finansiering, hvor vi mødes, studerer og hyggesnakker. Igen fedt at få en lidt større omgangskreds.

Og så en generel betragtning: Vi befinder os i det såkaldte “Bibel-bælte” i USA. Det er et område, som generelt er konservativt og religiøst. Fordommene (også amerikanernes egen) er, at folk her kan have tendens til at være meget lokalt fokuserede og ikke kende meget til verden generelt. Men selvom vi møder enkelte, som ikke har været udenfor staten, så møder vi også rigtig mange, som har et meget nuanceret syn på verden, som har rejst meget og som gerne vil diskutere (altså både tale og lytte) hvordan verden ser ud og kan se ud. Som eksempel så en af dem vi mødte på vandreturen jævnligt den engelske kanal BBC for “at få lidt ekstra perspektiv på nyhederne, som serveres i USA”.

Folk er generelt også interesserede i at høre, hvordan det er i Danmark. De vil også gerne høre vores betragtninger om USA. Hvad har overrasket os, hvad er godt og hvad er skidt. Der er sågar en fra min studiegruppe, som er gået i gang med at lære danske gloser og insisterer på at udtale dem tilfredsstillende.

Så alt i alt en noget nær fantastisk uge.

En tanke om "Fed uge"

 1. Jens og Birthe

  Kære Christianog Lise
  Sikke det går. Skønt når de ting man sætter sig for også virker. Dejligt at I har fået gang i et socialt netværk hvor I samtidig får bevæget fysikken og snakke og lytte musklerne. Oveni oplever I verden omkring jer.
  Fedt med boligforhold i Grand Canyon så kan I få jeres ønske opfyldt. Samtidig med at I ved at Seo er et godt sted.
  Vi nyder hver dag og tager videre til Mae Sariang imorgen tidlig.
  Kærlig hilsen
  Far og mor

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *