img_20161214_165103

Sydney

Så kom vi til Australien. Turen indbefattede alt for mange timer i fly over alt for lang tid, hvilket da også kunne mærkes på tidsfornemmelse, hoved og mave. Men det skal siges, at det gik glat. Flyet fra Kina til Australien var lidt forsinket, men det gjorde ikke noget. Ellers var servicen fin, maden var god (for flymad) og vi havde flere strækninger, hvor vi havde tomme sæder ved siden af os. Det var også hyggeligt kort at hilse på familierne, og det var rart at se, at Seo havde taget det meget mere roligt hjem end ud. Så alt i alt en så god tur, man kunne håbe på.

Vi havde 5 dage i Sydney, mens Lise var til konference. Det er en fin by med en blanding af ”gamle” engelske bygninger og nyere skyskrabere. Der er en god stemning og flere grønne områder. Og så er der masser – masser! – af fodgængere. Det var bedre lørdag, men alle de andre dage kunne man bogstavelig talt sjældent gå mere end en meter, før man skulle træde til side eller justere for de andre fodgængere. Og det selvom fortovene var brede.

Lise var til konference tirsdag til fredag, men jeg ”legede” turist om formiddagen og flere aftener lavede vi også ting sammen. Af højdepunkter kan nævnes:

Aftensmad med Asbjørn og Linda. Asbjørn er en af Lises tidligere studiekammerater, som også har fået tildelt det samme legat. Han og konen (Linda) er ved at være færdige med et halvt år i Sydney, hvorefter de tager et halvt mere i New Zealand. Vi havde en super hyggelig aften på en god restaurant, hvor vi snakkede rejser, legat m.m.

Operahuset. Det ser lidt gammeldags ud i arkitekturen i forhold til, hvad vi forventede. Men der et jo også over 40 år gammelt.

Zoologisk Have. Et pænt område, men der var ikke mange dyr at se. Vi gætter på, de gemte sig pga. varmen (ca. 36 grader).

img_20161214_160123

Havnen. Det halve af Sydney ligger ned til havnen.

img_20161213_171610

Akvariet. Der var godt nok mange mennesker. Og i starten så det ikke lovende ud. Men det blev rigtig godt. Vi så og hørte bl.a. en del om en søko og vi så pingvinerne blive fodret. De var personlighedsmæssigt ret forskellige. En af dem ville ikke spise, mens en anden hele tiden gik rundt efter dyrepasseren og nappede hende for at få mere.

img_20161216_153411

Botanisk Have. Et flot sted, hvor vi gik en god tur. Også fin til en ”skovtur”. Her var der ikke helt så mange fodgængere, så vi kunne gå mere i vores eget tempo.

Chinese Garden. Hyggelig have. Flot med mange detaljer. Desværre ret påvirket af lydbilledet fra den omkringliggende by. Jeg hyggede mig fint med en bog og en spadseretur en formiddag.

img_20161214_093533

Australian Museum. Fin dyreudstilling, men rimelig hurtigt overstået (40 min for hele museet).

img_20161215_141225

Lørdag formiddag samlede vi vores bil op og kørte mod Blue Mountains. Selvom Sydney er en fin by, passer det os nu godt at komme væk fra den. Der er alt for mange mennesker og for meget larm J

Hvad angår køreturen har Australien venstrekørsel. Som jeg tidligere har oplevet i Irland, er det sådan set ikke så svært. Men det går imod mine vaner og reflekser, at rattet er i højre side. Så er bilen bred til venstre for føreren i stedet for til højre. Så hvis jeg går for meget på ”autopilot”, trækker jeg for langt mod venstre. Så mens det normalt er rimelig afslappende for mig at køre bil, kræver det noget mere her. Lise har ikke prøvet endnu. Hun glæder sig allerede… 😉

En tanke om "Sydney"

 1. Kirsten Hemmeshøj

  Kære Lise og Christian
  Dejligt at høre fra Jer og læse om jeres oplevelser.
  Håber, Lise havde en god konference.
  Seo har det godt, han er glad for Valdemar og det er gensidigt.
  Valdemar er ikke spor bange for ham og han får nogle “kys” (slik) og viften med halen i hovedet af Seo. det tager Valdemar helt roligt.
  I må have en fortsat god tur.
  Kærlig hilsen
  Kirsten

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *