IMG_20160704_212531

4. juli m.v.

Vi er nu kommet godt hjem til Cookeville og har vænnet os til:

  • God plads. Vi kan igen gå forbi hinanden uden at det kræver akrobatiske øvelser
  • Et ordentligt bad om morgenen, hvor man kan bruge mere end 5 liter vand.
  • Varmen (næsten). Her er rutinemæssigt temperaturer på 30-35 grader plus/minus et par grader. Luftfugtigheden er også høj – gerne oppe i 80’erne og 90’erne. Heldigvis har vi aircon, så vi holder lejligheden på ca. 26 grader.

Ellers er vi også kommet godt i gang med studierne igen. Der er ikke så travlt som i forårssemesteret, hvilket er rart. Vi mødes også med studiegruppen en gang om ugen. Lise og jeg har de samme fag i dette semester (jeg har et mere end hende, men ellers er det de samme). Så vi mødes begge med studiegruppen. Vi har begge to nemmest ved at studere hjemme, så møderne er mest en social og kulturel ting for os. Men det er de også gode til. Vi får gerne en snak om alt muligt andet end studier, også. Sidste gang var det forskellige verdenssyn i deres familier, forskellige grene af kirker og statistikker for henholdsvis Danmark og Cookeville. Vi fik også lige taget en personlighedstest hver, som vi morede os lidt over.

Ud over studier og generel afslapning har vi også været en tur i biografen. Der er kommet en film (Warcraft) baseret på det computerspil, vi spiller (World of Warcraft). Den var rigtig fin og godt lavet. Der var godt nok ikke mange inde at se den – vel ca. 20 mennesker – men det var også den oplevelse jeg havde, sidst jeg var i den biograf. Så måske det er meget normalt…

Det har også lige været 4. juli – den amerikanske uafhængighedsdag. Det fejrede de ved arrangementer hele weekenden – alt fra vandrutschebane på gaden over bands til det afsluttende, store festfyrværkeri. Så det måtte vi jo være med til. Vi valgte at se en komsammen af veteranbiler, se en parade og se fyrværkeriet.

Veteranbilerne var alt fra små 100 år gamle personbiler over gamle pickup trucks til flydere og nyere muskelbiler. Nogle var i meget flot stand, mens andre mere var sjove.

IMG_20160702_125353 IMG_20160702_130354 IMG_20160702_130542

Paraden var mandag morgen d. 4. Den var ikke specielt imponerende og var vist mest for de deltagende børns skyld. Der var heller ikke så mange mennesker. Men det var alligevel sjovt at være med og se, hvordan den slags fejres her i byen og landet.

IMG_20160704_091751 IMG_20160704_091854 IMG_20160704_092036 IMG_20160704_091354

Fyrværkeriet var mildt sagt imponerende. Det var ca. 25 minutter med kontinuerligt lys og lyd. Der var både “almindelige” (store!) raketter og raketter, som lavede specielle mønstre, når de sprang. F.eks. var der hjerter, flag og en i form af USA. De havde også lavet en aftale med 4 radiostationer, som alle spillede synkroniseret musik til.

IMG_20160704_211417 IMG_20160704_211423

Det skulle starte 8.45, så vi var der ca. 8.30. Normalt starter alting lidt for sent her i syden, så vi tænkte, det måtte være fint. Men på det tidspunkt, væltede det rundt med biler: der var masser på vejen og Walmarts parkeringsplads (som ligger på den anden side af gaden i forhold til fyrværkeriet) var fyldt. Så vi gjorde ikke engang et forsøg på at få en plads ved selve arrangementet. Men vi fandt en plads på kanten mellem tanken og Walmart.

Der var masser af mennesker – mange af dem med havestole og enkelte med pavilloner. De sad og stod ved Walmart, ved tanken, på græsplæner, ved Taco Bell. Så der var mennesker overalt (men stadig fin plads).

Vejret var et af de vådeste længe med flere omgange af heftig regn og noget torden. En stor byge startede ca. 5 min inden fyrværkeriet. Men så ventede de bare 20 min. før de startede. Heldigvis er det jo stadig varmt, selvom det regner.

Efter fyrværkeriet skulle vi hjem. Ca. 30 min for at komme ud af parkeringspladsen pga. trafik. Men så gik det fint derefter. Alt i alt en fed aften.

Hvis vi ser lidt fremad, har vi en uges ferie efter sommersemesteret. Det var helt oprindeligt planen, vi skulle til Kina, men så flyttede de semesteret, så der kun er en uge i stedet for to. Vi overvejede derfor enten Alaska eller Hawaii i en uge. Vi har nu bestemt os for Hawaii og har bestilt billetterne. Så det glæder vi os til. Det er 12. – 22. august alle rejsedage inkl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *