IMG_2788

New York dag 1

Vi var nu vel installeret på vores gode 4-stjernede hotel på 18. sal med udsigt over Ground Zero. Vu havde desuden fået en god nats søvn, så det var tid til at se på, hvilke af byens seværdigheder, som ligger hvor, og i hvilken rækkefølge, vi ville se dem. Det viste sig heldigvis, at en del af dem ligger rimelig samlet omkring Central Park og lidt syd for. Vi slog nogle krydser på kortet og undersøgte åbningstider. Vi var der både en søndag og en helligdag, men det var slet ikke noget problem. Det er altså meget praktisk, at der ikke er nogen lukkelov, når man er ude at rejse.

Første stop var en tur i hestevogn i Central Park. Det har Lise nævnt for flere år siden, at hvis vi en dag kom til New York, så skulle vi køre i hestevogn. Så det var et helt naturligt sted at starte. Vi tog metroen op til parken og fandt uden problemer en flot, hvid vogn med bløde sæder. I den kørte vi en 45 min. tur rundt i parken. Kusken fortalte lidt om de steder, vi kom forbi og småsnakkede lidt med os. Men det meste af tiden fik vi “lov til” at at snakke selv indbyrdes og kigge os omkring. Helt perfekt – og en god måde at se parken på. Det er heller ikke så varmt, som at gå 😉

Herefter gik vi selv en tur i parken, som er ganske stor: 0,8 km * 4 km. Vi nød at vade rundt mellem træer, violinspillere, gademusikanter, statuer, malere og folk på hyggetur. Bl.a. var der et par gademusikanter, som specialiserede sig i, at lade små børn spille med. Et hit for børnene, de forbipasserende, forældrene og – så det ud til – også musikanterne selv. Da det blev lidt for varmt at gå, satte vi os en times tid på den store græsplæne, hvor vi slappede af med at kigge på to baseballkampe og et 5-årigt barn med hans bedstefar. Drengen og bedstefaderen øvede kast og grib til baseball i over 45 min. utroligt tålmodig knægt – og rigtig god til at kaste også.
Så var vi blevet sultne, så vi gik ud af parken til Upper West Side (området vest for parken), hvor vi hurtigt fandt en café, som serverede sandwiches.

IMG_2790 IMG_2793 IMG_2795

Næste punkt på planen var egentlig Top of the Rock (et udsigtspunkt på toppen af Rockefeller Center). Vi planlagde oprindeligt med at tage i Empire State Building for udsigten, men den har fået meget dårlige anmeldelser de sidste år på grund af lange køer og ventetider. Rockefeller fik til gengæld gode anmeldelser. Men vi ville helst se udsigten i mørke, og klokken var kun ca. halv to, så vi tog i stedet i High Line Park, som vi havde på morgendagens program.

High Line Park er en park, som er anlagt på en gammel højbane, som ikke længere er i brug. Sjov idé og meget originalt. De havde også fundet på nogle gode løsninger med designede bænke, indbyggede solstole af træ og et lille oversvømmet område. Man kunne også stadig se de gamle jernbanespor mange steder. Godt tænkt, og sjovt at se. Desværre er parken enormt besøgt, så flere steder skulle man nærmest stå i kø for at komme videre. Det tog lidt af hyggestemningen af. Vi fandt dog en bænk midt i alt mylderet, hvor vi kunne slappe lidt af. Og igen var det nødvendigt med en pause fra det at gå på grund af varmen. Der var godt nok “kun” 32-33 grader, men ganske fugtigt. Vi fik også besøg af en toårig pige, som synes det var fantastisk sjovt at lege rutschebane på vores bænk (en del af designet på bænken var faktisk en slags rutsjebane for enden). Da hendes far lurede, at vi syntes det var helt fint, hyggede han sig også fint med det.

Efter High Line Park gik vi mod Top of the Rock. På vejen kom vi forbi Times Square, som også stod på listen. Det er stedet, hvor Broadway møder 7th Avenue og er kendt for sit menneskemylder og enorme lysreklamer. Det siges, at der er lige så lyst om dagen som om natten. Det skulle selvfølgelig ses, så vi ville gerne se den både i dagslys og om natten. Så vi tog den i dagslys på udvejen. Der var ganske rigtigt både mange mennesker og mange reklamer. Sjovt at have set, men vi gik hurtigt videre.
På vej mod Rockefeller Center løb vi ind i en stor gadefest med en masse i brasiliansk tøj. Vi fandt aldrig ud af, hvad de fejrede, men de blokerede flere gader midt i byen, spillede højt og så glade ud.

Nå, men vi fandt Rockefeller Center. Det er stort og dårligt skiltet, men heldigvis havde de en ansat stående på gaden, som vi kunne spørge om vej. Så det endte med at være nemt nok. Der var kun ganske korte køer, så vi kom hurtigt til tops. På toppen var 3 observationsdæk (etager), som man frit kunne bevæge sig imellem. Godt tænkt, og godt udført. Vi fandt en plads på øverste etage, hvor der ikke var forstyrrende glasruder som kunne være i vejen for fotograferingen. Vi kom lige før skumringen og blev til efter mørkets frembrud. Det kunne ikke være meget bedre. Ok, det var lidt tåge, men ellers.

IMG_2824 IMG_2829

Efter Rockefeller var det tilbage til Times Square. Det er ikke helt løgn. Der er næsten lige så lyst om natten. Vi havde egentlig planer om at finde et steak house (bøfrestaurant) til aftensmad, men jeg løb tør for energi. Så det blev en McDonalds og så med metroen tilbage til en god nats søvn.

IMG_2882

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *