IMG_7838

Dag 18: San Francisco

Vi startede dagen med morgenmad på McDonalds og herefter gik det videre mod San Francisco. Vi nåede frem til hotellet kl 10, hvor de beklagede, de ikke havde et værelse klar. Det gjorde nu ikke noget, vi ville bare gerne have et sted at parkere. Så vi satte bilen og begyndte at gå ned mod Fishermans Wharf.

IMG_7831IMG_7832

Ovenstående billeder er taget med ca. 1 minuts mellemrum. Heldigvis oplevede vi byen som på billede nr. to.

Planen var at gå fra hotellet via Lombard street, som har en sektion ned af bakke, hvor der er slalom, til Fishermans Warf og herefter gennem Chinatown og eventuelt andre kvarterer hjem. Vi overvejede først enten at leje cykler eller bruge tourbusser (ligesom der findes i andre storbyer, med 20 forskellige stop hvor man kan hoppe af og på) men da begge dele kostede omkring 50 dollars pr. næse, blev vi enige om at fødderne var fine nok.

IMG_7850

Som vi forlod bilen var vi i tvivl om vores påklædning. Klokken var lidt over 10, det var 20 grader og solen skinnede. Hvor meget/lidt skulle man have på? Det viste sig, at vi burde have haft noget vindtæt med. Det blæste nemlig en del og vinden var kold. Det er åbenbart normalt i San Francisco. Så på trods af de godt 20 grader det blev i løbet af dagen, var det en lettere kold fornøjelse (vi havde bare t-shirt og bluse og jeg havde lange shorts, mens Christian havde lange bukser på).

På vej mod Fishermans Warf kunne vi dog godt holde varmen. Det gik nemlig opad. Et sted måtte man kun parkere vinkelret på gaden, så stejl var den. Herefter gik det selvfølgelig ned ad igen. Vi fandt frokost et sted blandt alle de andre turister hvor maden var ok, men halvdyr. Vi gik en tur langs Fishermans Warf og Pier 39 som er meget berømte, vi kunne dog ikke helt forstå hvorfor. Det var bare en masse turister ved en masse madsteder og typiske turistbutikker. Det eneste specielle var søløverne som holdt til i havnen, men dem havde vi set massere af de sidste par dage.

IMG_7834

Så vi gik mod Chinatown, men halvvejs dertil stødte vi på en park, eller egentlig bare en grøn firkant, hvor der var nogle træer og en græsplæne. Her lå en masse og hyggede sig, nogle enkelte spille bold og hunde rendte rundt og legede. Så her slog vi os ned et par timer. Når man lå ned, mærkede man ikke vinden så meget, så vi fik varmen igen.

Det begyndte at nærme sig aftensmadstid, så vi satte igen kursen mod Chinatown. Det første vi lagde mærke til, var at det var meget forskelligt fra Chinatown i Las Vegas. Denne version var mere slidt og mindre prangende. Det virkede dog egentlig mere troværdigt. For ikke at ryge i fælden med turistpriser og dertilhørende kvalitet igen, blev vi enige om at finde en restaurant som ikke lå i området, men på vejen hjem.

Vi endte med at gå et godt stykke (op og ned, op og ned…) og vi kom forbi en Swensen Is, der skiltede med hjemmelavet is. Vi småfrøs dog og burde få aftensmad, ikke dessert, så vi gik forbi. Et stykke videre fandt vi så endelig en restaurant, asiatisk, som lavede udmærket mad. Min var dog lidt stærk, men det stod der også på menukortet.

Kort før vi nåede hotellet faldt vi over et skilt til ”Kara’s cupcakes” så der måtte vi lige ned og købe dessert, mums. Hjemme på værelset var der ordentligt internet, så der blev bestilt værelser til de efterfølgende fire nætter, hvor vi skal forbi Lake Tahoe, før vi når til Yosemite, hvor vi bliver et par dage. Der blev også indhentet lidt blogskrivning mens Christian hyggede sig med en kop kaffe.

McDonalds: 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *