IMG_0434

Spring break dag 5: Petrified Forest og Meteor Crater

Lad mig starte med at sige, at overskriften er misvisende. Vi besluttede os nemlig for et mere adstadigt tempo i dag og sprang meteor crater (et af verdens største og mest ”velholdte” meteorkratere) over. Så vi kørte til Petrified Forest National Park.

Den ligger bogstaveligt talt hen over motorvejen med park på begge sider. Den er kendt for sine forstenede træer, men også landskabet overraskede os ved at være scenisk med flere rigtig flotte udsigter. Det er lidt pudsigt, at det ser helt fladt ud fra motorvejen og så gemmer der sig kløfter og småbjerge under 15 km derfra.

IMG_0426

Vi kørte gennem parken og så det meste. Men vi stod da også ud og gik en 15 min rundtur blandt en stor koncentration af forstenede træer. Det er sjovt at se, hvordan noget af det ligner træ, andet sten og andet igen mineraler – i samme stub. Det overraskede mig også at høre, at der er ca. 227 mio. år gamle.

IMG_0425

Ravnen herover sad på parkeringspladsen og sagde pænt farvel til os. Den er faktisk ret stor, sådan en fugl.

Vel ude af parken kørte vi videre mod Grand Canyon. På vejen så vi et højt bjerg med sne på. Det kunne vi ikke huske at have set før. Lidt skørt, da det viste sig at være Arizonas højeste punkt, som ligger lige ved siden af byen Flagstaff, som vi har været i før på begge vores ferier… Men måske vi har set så mange bjerge på de ferier, at et ekstra ikke har fanget vores opmærksomhed.

Vi ankom til Grand Canyon Village (den lille by ved kløften) sent på eftermiddagen. Vi spiste vores aftensmad på restauranten Arizona Room, pakkede tasken til næste dags tur og hoppede så på hovedet i seng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *